Östsvenska Kvinnoförbundet

Östsvenska Kvinnoförbundet r.f. har igen haft ett aktivt verksamhetsår. På de månatliga möterna i Lyceumklubben har vi fått höra flera intressanta föredrag. Bl.a. berättade Birgitta Geust om Diakonissanstalten i Wiborg, Rainer Knapas om sin bok Landet som var och Carl-Fredrik Geust om flyget i Wiborg. Anne-Marie Didrichsen höll ett föredrag om ”Vad är god konst?”
Därutöver gjorde vi också våra traditionella vår- och höstutfärder. På våren bekantade vi oss med Stor-Sarvlax gård där Gitta Dahlberg tog vänligt emot oss och visade oss runt i den ståtliga herrgården. Efter besöket åkte vi till Lovisa för att äta lunch i Saltbodan. I september åkte vi till Fiskars och besökte Karin Vidnäs Studio, där hon bjöd oss på gott te med ingefära och berättade om sin keramikkonst och keramikkonstnärer. Efter besöket åt vi lunch på restaurang Kopparsmedjan.

På årsmötet i mars underhöll Benny Törnroos oss med trevliga sånger och året avslutades med den traditionella jullunchen, denna gång igen på restaurang Börsen.

Annika Helkama-Tötterman